25. 5. 2015

Singles of the Week (22/15)


1) Westkust - Dishwasher



Švédská pětka Westkust, si tento týden podruhé vychutnává zlato. Poprvé se tak stalo začátkem srpna se singlem Summer 3D / Weekends. Jejich muzika nabízí příjemné rychlejší kytarové písně, které milovníci současného shoegaze a post punku zajisté ocení. Po debutovém EP Junk z roku 2012 a zmíněném sedmipalci konečně letos přišel nový materiál. Předcházel tomu březnový singl Swirl a celá deska Last Forever, která patří k mým oblíbeným řadovkám tohoto roku. Ta vyšla zatím jen u domácího labelu Luxury v dubnu. Na americký trh přijde koncem června díky Run For Cover Records. Z ní je tu další skvělý singl Dishwasher, jejich tvorbu lze poslechnout třeba na bandcampu kapely.


(Digital - Luxury / Run For Cover)

2) Lake Malawi - We Are Making Love Again

Domácí čtveřice Lake Malawi momentálně žijící v Londýně, tento týden vydává své debutové EP. Už jejich první singlovka Always June naznačila po rozpadu Charlie Straight, jakým směrem se chce kapela ubírat. Dříč Albert Černý a jeho další tři spoluhráči zaznamenali koncem minulého roku úspěch s chytlavou Chinese Trees nejen u nás, ale třeba i na anglickém Amazing Radiu. Petipísňové EP We Are Making Love Again právě tuto parádní píseň obsahuje *prostě sorry* ale Chinese Trees je ukázka přesně toho co má vyplňovat playlisty našich komerčních rádií.








(EP - Lake Malawi)

3) Tall Ships - Will To Life / Life Goes On



Indie rock kapela z Brightonu, Tall Ships již zaznamenala dva zásahy v této pravidelné rubrice. Poprvé to bylo v dubnu 2012 se singlem T=O a poté o rok později se skladbou Phosphorescence. Nesmím ještě zapomenout na jejich stále debutovou desku Everything Touching, která byla pozitivně přijata kritiky. Od té doby se parta ustálila z tria na čtveřici, proběhlo pár živáků, ale jinak se nic nedělo. Takže zhruba po třech letech je tu konečně nový přírustek coby limitovaný 7" vinyl u labelu Too Pure. Na tomto double A side singlu najdete dvě skladby Will To Life a Life Goes On. Takže do třetice opět bronz a prý se dočkáme možná letos druhé desky, jelikož Tall Ships na ní makají ve studiu.




(7" vinyl - Too Pure)

4) Lusts - Mouthwash



O anglické dvojici, Lusts zde byla zmínka již začátkem března, kdy získali za singl Temptation stříbro. Bratři Stonovi tentokrát přidávají další počin v podobě singlu Mouthwash. Digitálně byl na trhu sice skoro o dva měsíce dříve, fyzicky je ovšem k mání právě tento týden. Na béčku tohoto sedmipalce vydaného u 1965 Records, najdete ještě skladby Dive a Disappear.


(7" vinyl - 1965)

5) Georgia - Move Systems




(Digital - Domino)

P.S:
Abjects - Gone (12")
Boy Wonder & The Teen Sensations - A R E A L K E E P E R
White Cloud - Seven Heads /EP/
Summer Camp - Bad Love (7")
Tim The Mute - Mushy Peas (7")
Doomsquad - Pageantry Suite (12")
Jaga Jazzist - Oban (12")
The Yetis - Lonely Tandem Ride /EP/
The Relationship - Oh Allen / Young Temptations (7")
YAK - Plastic People (7")
Sloes - Devil In You
Animal House - Figure It Out
Divine Paiste - Boreal






Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate