9. 4. 2012

Singles of the Week (15/12)


1) Vinyl Williams - Ultimate World /EP/
Pětici z Los Angeles Vinyl Williams, založil hudebník a výtvarník Lionel Williams. První jejich dílo vyšlo v roce 2010 pod názvem Naked Century. Jedná se o pětiskladbové EP v němž se mísí prvky psychedelického popu, shoegaze či space rocku. Oni sami nazývají svojí muziku prostě Teal Pop / Mystical Collage. V srpnu 2011 vydávají celé album Lemniscate a najdete na něm celkem 9 písní. Letos koncem ledna Lionel podpořil svým dílem také Berlínský projekt Mindpirates, který se zabývá současnými problémy v kultuře, sociologii a ekologii. Na Let the Sun Shine In, což je název tohoto večerního Jam Session se můžete mrknout pod textem. Zbrusu nové EP bylo naplánováno na tento dubnový týden, bude obsahovat 4 nové písně + 2 bonusové skladby. Toto exluzivní barevné limitované EP Ultimate World v nákladu 100ks vychází prostřednictvím vydavatelství Warmest Chord. Jako první z tohoto digitálního EP byla uvolněna k poslechu nádherná skladba Chroma Heart. Jejich dosavadní tvorbu si jinak můžete poslechnout na jejich bandcampu.




(Digital EP - Warmest Chord)

2) Man Without Country - Puppets

Pouze stříbrnou medaili si tentokrát zaslouží formace Man Without Country, která v této pravidelné rubrice ovšem již ochutnala zlato se svým singlem King Complex koncem srpna 2011. Tato trojka ze severního Walesu má své základní dva členy, kteří jsou Ryan James a Tomas Greenhalf, na koncertech je však doprovází hráč na bicí a perkuse, Mike Monaghan. Jejich příjemná elektronická hudba spojená se shoegaze se naplno projeví 4. června, kdy vychází jejich debutové album Foe. Nový singl dostal název Puppets, najdeme na něm ještě skladbu All Is Full Of Love, doplněnou ještě o dva remixy. Vše vychází digitálně pod labelem Co-operative Music, na vinylu, který bude desetipalcový se můžeme těšit 23. dubna.



(Digital - Co-operative Music)

3) Spiritualized - Hey Jane
Anglické město Rugby se krom známeho sportu, může také pochlubit kapelou Spiritualized. Pamětníci a příznivci psychedelického space rocku či milovníci ranné nezávislé scény na Britských ostrovech určitě toto jméno dobře znají. Hlavní postava, Jason Pierce už byl v roce 1982! při založení legendárních Spacemen 3, kteří se rozpadly v roce 1990, a následně vznikla formace Spiritualized. Já osobně bych doporučil jejich debutové album z roku 1992, Lazer Guided Melodies vydané u labelu Dedicated. Na něm najdete skvělé skladby jako Run, Take Your Time, dále stojí určitě za zmínku třeba singl Feel So Sad z roku 1991, nebo Medication z následujícího roku či Smiles z období 1993. Ovšem další jejich díla: Fucked Up Inside, Pure Phase či Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space jsou rovněž nadprůměrná. V roce 2008 se již zdálo, že album Songs in A&E bude zřejmě konečná pro Spiritualized. Ovšem Jason „J. Spaceman“ Pierce je pilný jako včelička, na sedmém řadovém albu se pracovalo dva roky, nahrávalo se ve třech studiích ve Walesu, Los Angeles i na Islandu. Sweet Heart Sweet Light nakonec vychází oficiálně 16.dubna u Double Six. Ochutnávku v podobě singlu a mládeži nepřístupnému videoklipu Hey Jane, možná již znáte, tento týden totiž vychází v podobě 7″ vinylu. Závěrem chci zmínit slova Jasona, jenž hodně poslouchal poslední dobou klasickej rock´n roll a jazz: „Když pracujete na nahrávce, musí to pro vás být ta nejdůležitější věc na celém světě. Tentokrát jsem chtěl, abych do ní zahrnul vše, co miluji na rock’n'rollu.

(7" vinyl - Double Six)

4) Hotel Mexico - A Space In The Loveless Field

(7" vinyl - Double Denim)

5) Hands - Massive Context

(EP - Small Plates)

P.S:

Oliver Tank- Dreams (12")


A Silent Film - Danny, Dakota & the Wishing Well


Real Estate - Easy / Exactly Nothing (US)

(7" vinyl - Domino)



The Dogsbodies - Call It What You Will /EP/


2:54 - You're Early (7")


oOoOO – Our Loving is Killing Us /EP/


Mr. Little Jeans – Runaway


Saint Michel - I Love Japan (Extended Play No.1) /EP/


Skinny Lister - Plough & Orion / If The Gaff Don't Let Us Down


A Place To Bury Strangers / Ceremony (split 7" LAMC # 1)


Louise And The Pins - Bell Jar (7")
Ivy - Lost In The Sun
Admiral Fallow - The Paper Trench
Charm & Strange - Somewhere In My Heart
Simian Mobile Disco - Seraphim
Raido - A Killer
Padraig Whelan - Off & On
Quickbeam - Seven Hundred Birds
Black Light Trails - The Answer Lies
Laura Gibson - The Fire
Being There – 17
Cornershop - Milkin' It
Modern Faces - Pravda Scrolls / Cynical Brother
Quickbeam - Seven Hundred Birds
Lana Del Rey - Blue Jeans (7")
Young Edits - Young Pop Edits (12")
Enter Shikari - Arguing With Thermometers (Remixes 12")
Fidlar – Don’t Try /EP/
Jenny Gillespie – Belita /EP/
My Winter At Sea - Resonance Still /EP/
Pelican – What We All Come To Need /EP/
Inverloch - Dusk | Subside /EP/
Non Ultra Joy - Disclaimer /EP/
Radiation City – Cool Nightmare /EP/

Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate