26. 12. 2011

Singles of the Week (52)

1) Cut Ribbons - White Horses



Vítejte u posledního letošního singlového týdne. Jak to tak bývá ke konci roku, je tento týden poměrně chudší, ale přesto jsem pro vás několik zajímavých singlů, které vycházejí, vybral. Začínáme ve městě Llanelli v zemi Wales, která je součástí Velké Británie. Nadějná nová indie rocková parta, která si řiká Cut Ribbons vznikla v roce 2009. Loni kapela zaznamenala příznivé ovace na SWN festivalu v Cardiffu, kde si jich všimli také Dj´s z radia BBC. Následovalo pozvání od Jena Longa do pořadu BBC Introducing Live Session a začalo se blýskat na lepší časy. Letos natočili první demáč se třemi skladbami: Knock Me Down, Liar a chytlavou When Will The Water. Tento týden se objevuje exluzivně pouze na kazetě, díky labelu Kissability nový singl nazvaný White Horses. Na první straně najdeme ještě skladbu Walking On Wires, která stojí také rozhodně za poslech, druhou stranu kazety vyplňuje právě zmiňované demo. Cut Ribbons navíc dávají volně ke stažení skladbu White Horses v různých remixech, za zmínku určitě stojí remix od Bright Light Bright Light alias Roda Thomase, kterého již znáte z těchto stránek, když zde vyhrál začátkem srpna se singlem Disco Moment.




(Cassette - Kissability)

2) Ievgeniy Kozlov - Reindeer In My Garden /EP/


Další, pro mě příjemné překvapení, se zrodilo alespoň z části na naší domácí půdě. Ievgeniy Kozlov se totiž narodil v roce 1986 v Praze. Poté co ho učarovala taneční muzika, především Downtempo, Triphop, Tech-house, ale taky indie pop, se v rodné Ukrajině v roce 2003 začal věnovat svému koníčku profesionálně. Nejprve se ujal DJingu, pak sám skládal i produkoval hudbu. Jeho první dílka vyšla na labelu Digital Sound v roce 2009. Třípísňové EP Emotion Walk vás naladí na příjemnou vlnu minimal techna, další Winter Butterfly EP zas učaruje melodickým Deep housem. Tento pátek na labelu Progrezo Colombia vychází nové EP Reindeer In My Garden. Najdete na něm otevírací You and Me, jenž již jednou vyšla na stejnojmenném EP loni v květnu. Roztomilá skladba Do You Really, kde si zazpívala Elina Testaverder, kterou můžete znát již z jeho předchozího Future Love EP. Zbytek tohoto digitálního „ípíčka″ ukončuje titulní song.



(Digital EP - Progrezo Colombia)

3) Lightfoils - Lightfoils /EP/


Bronzová pozice patří tentokrát nováčkovi na shoegaze scéně, kapele Lightfoils. Existují od loňského podzimu, je jich šest a pocházejí z Chicaga. Po několika pokusných demáčích je tu konečně oficiální debutové EP, které pojmenovali jednoduše Lightfoils. Tento materiál čítá celkově čtyři skladby, od otvírací Sympathy Lies po závěrečnou In To Deep Sea, vás tato kapela ujistí, že skutečně shoegaze není mrtvý, jak sami tvrdí a já osobně jim dávám za pravdu. Vše vychází pod labelem XD, který se může pochlubit ze své stáje jmény jako Panda Riot, Bloody Knives či nedávno zlatými 2 Hearts and Chemicals.


(Digital EP - XD)

P.S:
Zammuto - Idiom Wind




Annie Lennox - The Holly And The Ivy



Indivision - Do Not Jump/Missing You/My Heart Is Breaking



Kelle & Juha - Budapest Evening



Astrobrite - Jingle Bells


Slyde - Lucky Disco Pants (Slyde Breaks mix)
Svetec - Slaves Or Dead Men
Noel Gallagher’s High Flying Birds - If I Had A Gun
Bury Tomorrow - Royal Blood
We The People - Richer Than Kings
Nekko - Away
Sound Gypsy - The Forgetting Factor Remixes
Alabama Shakes - Alabama Shakes /EP/
My Girl Friday - American Kids /EP/




Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate