2. 1. 2012

Singles of the Week (01/12)

1) S.C.U.M - Faith Unfolds

První vycházející singly pro otevírající týden nového roku 2012 jsou zde a samozřejmě Top 5. Kdybych měl rekapitulovat, v kterém městě se rodí nových talentů, tak by to byl určitě Londýn. Post punková formace S.C.U.M je toho dalším důkazem. Naposledy zde zabodovali na třetí pozici singlem Whitechapel, koncem září loňského roku. Když v roce 2007 tato pětka vznikla, hrála rozhodně temnější post/punk než v současné době. Zlom nastal po zhruba tříleté pauze, kdy kapela svou tvorbu postavila na melodičtější a výraznější skladby, kterých si všimlo i širší publikum. Debutová deska Again Into Eyes proto sklízí celkem zasloužený úspěch. Z ní tento týden po singlech Amber Hands a Whitechapel, vychází další s názvem Faith Unfolds. Oficiální video je již venku asi dva měsíce, takže pro věrné čtenáře tohoto blogu to zřejmě žádná novinka nebude. V mé hitparádě to dotáhl nejvýše na druhou příčku, poté po měsíci vypadl. Singl ovšem obsahuje také zajímavé dva remixy, které možná neznáte, vše vychází pod křídly velkých Mute. S.C.U.M jinak absolvují začátkem roku evropské turné, naší zemi jsem tam bohužel nezahlédl.

S.C.U.M - Faith Unfolds (Silver Alert Remix) by Mute UK
S.C.U.M Faith Unfolds (Aaron Dilloway Remix) by Mute UK
(Digital - Mute)

2) Bear Driver - Let The Cold / Never Never
Celkem zatím méně známá kapela Bear Driver, začíná pomalinku vystrkovat růžky. Tato šestka žijící v Leedsu a hrající melodickej psychedelickej popík, totiž letos vydá konečně svou debutovou desku. Já osobně jsem se s nimi setkal v roce 2009 se skvělým EP Paws & Claws, kterou otvírá nádherná A Thousand Samurais, ta se stala dokonce v mé bilanci 15 nejlepší singlovkou roku. V tomto roce se Bear Driver objevili také na minikompilaci labelu Dance To The Radio - 4×12 vol.2 se skladbou Mind Attack. V dalším roce následoval singl Wolves či EP Fugitive. Nový singl, který je oboustranný, obsahuje písně: Let The Cold / Never Never. Objevil se již digitálně loni v listopadu, nedávno natočila kapela k těmto skladbám také video. Tento týden vychází opět na labelu Adventure Club. Kapela je jinak ovlivněna třeba Sparklehorse, The Flaming Lips nebo Yo La Tengo. Letos jak jsem psal na začátku, by mělo přijít také celé album, název zatím není znám.


Bear Driver - Paws & Claws EP (2009)

(Digital - Adventure Club)

3) The Maccabees - Pelican
Další parta, je zde určitě mnohým zde, známá. Indie rocková pětka The Maccabees z Londýna se totiž navrací s novým materiálem v podobě třetího alba. Dali se dohromady již v roce 2003, o rok později přicházejí se svým debutovým pětiskladbovým EP You Make Noise, I Make Sandwiches. Toto dílko otvírá skladba Picnic Song, ale to zůstalo zatím celkem bez povšimnutí. Koncem listopadu roku 2005 ovšem servírují publikum pecku X-Ray / Lego, jenž vyšla pouze na 7″ vinylu, ta sklízí pozitivní kritiku a o kapelu začíná být na alternativní scéně zájem. Následující další tři singly v roce 2006 a debutové album Colour It In z roku 2007 vydané na značce Fiction, se stávají pro fanoušky kytarové muziky příjemným překvapením. O dva roky později jsou tu Maccabees s další, (možná ještě lepší deskou než debut) Wall Of Arms, z ní vyjdou dokonce singly čtyři. Loni kapela pilně pracovala na nové desce, která přijde na trh příští týden, 9.ledna. Z Given To The Wild již koncem uplynulého roku vypustili do éteru první ukázku skladby Pelican, ta právě toto pondělí vychází jako singl. Album jinak produkovali zkušení Tim Goldsworthy, Bruno Ellingham a Jag Jago. O vánocích navíc zveřejnili nový klip Feel to Follow, který si můžete také vychutnat.


(Digital - Fiction)

4) Wake the President - In Youth There is Pleasure

(Digital - We Can Still Picnic)

5) C T Z N S H P - Swan Dive /EP/



P.S:

The Submarines - Shoelaces /EP/




Bombay Bicycle Club - Leave It


Noah and The Whale - Give It All Back


Male Bonding / EMA - Aneurysm / Endless, Nameless (split)
Male Bonding - Aneurysm by Brattwell Recordings
EMA - Endless Nameless by holyemre
The Jepettos - Start A New People /EP/

Mark Lanegan Band - The Gravedigger's Song


Skai Nine - Ember /EP/

The Morning Birds – Surrender to This /EP/
Kayo Dot - Gamma Knife /EP/
Füxa / Dean and Britta - Our Lips Are Sealed / Crystal Blue R.I.P. (Füxa Remix)
Tigres Leones - Arder / Bailar
The Orion Experience - Nyc Girl
The Boonx - Down By The Line
White Flag - 2B Vs Lil' B: The Morongo Redbone - Muldaur Death Match









Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate