30. 1. 2012

Singles of the Week (05/12)

1) The Kabeedies - Eyes

Veselá parta z města Norwich The Kabeedies se pohybuje na indie scéně od roku 2006. Úplně první singl Lovers Ought To vydali koncem dubna 2008 na labelu Cherryade. Začátkem září přišlo EP Ten Animals I Slam in a Net s otvírací peckou Palindromes. Za zmínku stojí určitě další singly, které většinou dostali podobu 7″ vinylu: Treasure Hunting, Little Brains či Come Out Of The Blue. Na svém kontě mají celkem tři alba, když započítám i to debutové CD The Radical Tearoom, které se dostalo pouze na pulty pro Japonský trh a vyšlo v září 2008. Druhá deska s názvem Rumpus má datum vydání 9. 11. 2009, najdete na ní 14 rychlých pop punkových písní. Zbrusu nové album Soap vyšlo minulý týden v pondělí na Fierce Panda Records, dle mého názoru je již více přístupnější pro širší publikum, jelikož jde více do popíku. Mě osobně sedla více jejich dřívější tvorba, ale na druhou stranu, kapela se posunula trošku jinam. Jejich styl jak sami píší, nazvali Shit Pop Music, jinak mají rádi třeba Talking Heads, Blondie, Black Flag nebo The Unicorns. Nový digitální singl Eyes vychází toto pondělí, oficiální video si můžete vychutnat pod textem.

(Digital - Fierce Panda)

2) Dead Leaf Echo - Kingmaker

Shoegaze trojka z New Yorku, Dead Leaf Echo nám začátkem tohoto roku nachystala nový materiál. Debutovali v roce 2006 šestiskladbovým EP Faint Violet Whiff. Za dva roky se ozývají dalším Pale Fire EP, které rovněž čítá šest písní. V té titulní jim pomohl mimochodem jejich fanoušek, německý kouzelník elektronické hudby Ulrich Schnauss, nádherná sedmiminutová Pale Fire stojí skutečně za to. Následující trojka, rovněž 6track EP Truth vychází v dubnu 2009, stejně jako ty předchozí na své vlastní náklady. V říjnu 2010 ovšem vyšlo znovu, již u labelu 2&1 Records, trošku v jiném hábitu, kdy se ujal produkce sám John Fryer známý z 4AD. O rok později přecházejí pod křídla Custom Made Music, kde vyšel 7″ vinyl Half-Truth / Baby Eyes a také loňské EP Verisimilitude. Letos se kapela zřejmě rozhodla opustit šestiskladbová EP a vydá dokonce celé album, název a přesné datum zatím není známo. Toto úterý Dead Leaf Echo vypouštějí první ochutnávku v podobě singlu Kingmaker. Je možno si jej pořídit jak digitálně, tak jako 7″ vinyl. Celý stream tohoto singlu zatím (v době kdy píši tento článek) uchovává kapela v tajnosti, takže pouze preview. Jinak by se mělo časem objevit rovněž oficiální video k této skladbě. Zatím si tedy vychutnejte jejich skladbu Pale Fire ze stejnojmenného EP.


(7" vinyl - Custom Made Music)

3) Escapologists - Conscience Or Regret

Spoutaná méně známá kapela z Nottinghamu, Escapologists vznikla v roce 2003. Co jsem zjistil, tak původně pocházejí z různých končin světa (Anglie, Francie, Německo a Nizozemsko). Již v roce 1997 působili její tři členové v kapele The Noise Cartel, která se o tři roky později rozpadla. Hráli prý zajímavej mix hardcore techna, post rocku a elektroniky. V roce 2003 založili novou formaci, přibrali navíc bubeníka Jorgeho, původem z Argentiny. Debutové EP dostalo název Starlight a vyšlo v roce 2004. Sami si vydali i další, No Grand Design z roku 2006 , obsahující čtyři příjemné indie rockové skladby. Nesmím ovšem zapomenout také na celé album In Free Motion z roku 2005, vydané na německém labelu Devil Duck. Letos se konečně ozývají s novou tvorbou, nejprve nabízejí nový singl Conscience Or Regret, na béčku ješte najdete skladbu Celluloid. Začátkem února přijde i celé album Fireworks, prostřednictvím firmy Records Records Records...

Escapologists ~ Conscience Or Regret from rcdsrcdsrcds on Vimeo.

(Digital - Records Records Records Records)

4) Clock Opera - Once And For All


(Digital - Moshi Moshi)

5) Hoodlums - Dark Horses


(Digital - Blow The Whistle)

P.S:

Sun Glitters - High (12")



The Time And Space Machine - Pill Party In India (12")


Towns - Gone Are The Days


Red City Radio / The Gamits (Split 7")


Bleeding Knees Club - Nothing To Do


The Big Pink – Hit The Ground (Superman) (12”)


The Magnetic Fields - Andrew in Drag (7")


Talk To Angels - Hickory Dickory


Skin Like Iron / Nails (split 7")



We The Committee - This Won't End Quietly
Baddies - Bronto
Bastardgeist - Shift / Winter Fog
Hawk Eeys - Mindhammers /EP/
Rachel Sermanni - Black Currents /EP/
Enjoyed - Paws Extended /EP/
Lightning Love - Girls Who Look Like Me /EP/
Mamanet - Tenamam /EP/
Metallica – Beyond Magnetic /EP/
Harriet – Tell The Right Story /EP/
Teielte - Wooden Love /EP/
The Villains - Here Comes The Villain /EP/
St Lucia - We Got It Wrong (Remixes) /EP/
Late Night Fiction - Exits, Pursued by a Bear
The Launderettes - The Beat Dropped
BAG - Tripdream
Last Harbour - Never
Fair Ohs- Salt Flats
Justice - On 'N On
Notsensibles - I'm in Love With Margaret Thatcher
Frank Eddie - Bite That
Lostprophets – Better Off Dead
Virals - Magic Happens
Feeder - Borders
Scroobius Pip - Soldier Boy (Kill 'Em)
Bonobo – Kiara (Remixes)
Ampersands - 20 Seas 4 Oceans
Bastardgeist - Shift / Winter Fog
M.I.A. - Bad Girls
CA Smith - Time
Andrew Collberg - Dirty Wind / Back on the Shore
A Thousand Fuegos - Three Gorges In A Cuckoo's Egg
Beatrice Eli - The Conqueror
Sic Alps - Vedley

Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate