6. 2. 2012

Singles of the Week (06/12)

1) A Place To Bury Strangers – Onwards To The Wall /EP/
Kytarovej kravál plnej špíny a hluku, umí obzvlášt jedna americká trojka, která si řiká, A Place To Bury Strangers. Jsou tři a naplno začali nahrávat své písně roce v 2003. Již první demáče jako Never Going Down z roku 2004 či eponymní minialbum o rok později dávali tušit, že se rodí něco nadějného na kytarové scéně. Přišel rok 2007 a kapela vydává svůj debut v podobě stejnojmenného alba, na kterém představuje svou dosavadní tvorbu od roku 2003 – 2007. Doporučuji spíše verzi pro Japonský a Evropský trh, kde najdete krom základních deseti skladeb, navíc ještě dalších pět. Jejich vzorem jsou určitě slavný The Jesus and Mary Chain, s kterými si dokonce stihli zahrát naživo v roce 2007. To je také první kapela, která mě vždy napadne, když je slyším (především vzpomínka na alba Psychocandy + Barbed Wire Kisses). APTBS ovšem nepůsobí dojmem jednoduchejch kopírek, ba naopak vnášejí do svých písní tvrdost a noise po svém. Zatím stále poslední oficiální řadová deska Exploding Head vyšla již v říjnu 2009 u firmy Mute. Práci na svém novém materiálu zveřejnili až loni, když nám představili ukázku So Far Away, která je součástí jejich nového EP. Čas utekl jako voda a plánované vydaní tohoto pětiskladbového EP nazvaném Onwards To The Wall je tady. Já osobně musím vyzdvihnout především otvírací skladbu I Lost You nebo ještě snad lepší trojku, titulní Onwards to the Wall, ve které si notují zpěvák Oliver Ackermann a zpěvačka z Brooklynské kapely Moon, Alanna Nuala. Nedávno vypustila kapela také klip ke So Far Away, deska vychází toto úterý ve všech obvyklých formátech (digitálně, CD + 12″ vinyl) u labelu Dead Oceans. EP sice nepřínaší žádnej výraznej posun, ale rozhodně působí vyváženě a já osobně ho řadím k těm povedenějším „ípíčkám“ ze začátku tohoto roku. Pokud by jste tuhle hlukovou smršt chtěli vidět naživo, tak zatím máte smůlu, neboť tento a příští měsíc jedou šňůru s Joy Formidable v Americe a Kanadě, poté jejich zastávka bude v květnu v UK.


(12" vinyl, CD & Digital - Dead Oceans)

2) Young Legionnaire - Wreckonomics (10" vinyl)

Další parta na holení rovněž není žádný ořezávátko, přícházejí totiž zkušení muzikanti a jejich bokovka jménem Young Legionnaire. Tuto trojici tvoří zpěvák a kytarista Paul Mullen, známý dříve z výborných yourcodenameis:milo a také z The Automatic. Basák není nikdo jiný, než Gordon Moakes z Bloc Party a nakonec tady máme bubeníka, vlastně dva. Nejprve to byl Will Bowerman, ten působil zase v I Was a Cub Scout, pak ho ovšem vystřídal Dean Pearson. Jejich post/hardcore jste si mohli vychutnat i my, kdy zde vystoupili po boku Johnny Foreigner loni na sedmičce, fotostory + report si můžete přečíst zde. Vše odstartovali v roce 2009, následoval skvělý debutový singl ze srpna 2010, Colossus / Iron Dream vydaný u Holy Roar Records. Další singlovky jako Chapter, Verse či Numbers vycházejí již pod labelem Wichita, stejně tak i celé album Crisis Works (9.5.2011). Nové pětipísňové EP Wreckonomics opět nepostrádá energii, za sebe bych vyzdvihnul především pecku Killdozer či titulní skladbu. Nejprve se toto EP objevilo v tichosti digitálně v polovině ledna, toto pondělí vychází jako 10″ vinyl.


(10" vinyl - Wichita)

3) Dead Horse One - Raven

Premiéru v singlech týdne obstará také kytarová scéna z Francie. Nová kapela, která hraje příjemnej shoegaze sound, se jmenuje Dead Horse One. Shodou okolností opět trojčlenou formaci z města Valence, vede zpěvák a kytarista Olivier Debard. Nejprve minulý rok natočili skladbu Raven, která mimochodem doprovází i kompilaci labelu Dogs Got A Bone z letošního ledna. Také by se měla objevit na připravované desce výběru z dílny vydavatelství Custom Made Music. Nové třískladbové EP Heavenly Choir Of Jet Engines, právě otvírá tato skladba vydaná na labelu Patetico. Dále tam najdete skladby, Undone a Blackwood, k úvodní Raven byl také natočen videoklip, který si můžete pustit pod tímto textem + komplet celé EP na jejich bandcampu.


(Digital Heavenly Choir Of Jet Engines EP - Patetico)

4) Battles – Dross Glop 1 Series (12")


(12" vinyl - Warp)

5) Montag - New Design

(Digital - Carpark US)

P.S:
King Creosote & Jon Hopkins - John Taylor's Month Away (7")


M83 - Reunion



White Ash - Kiddie


Winnie - Forget Me Not


Los Bonsáis - Ultramarinos


Wymond Miles [of The Fresh & Onlys] - Earth Has Doors (12")


Babybird - Can't Love You Any More


Pnau - Unite Us (Digital, 12" vinyl released 20.2.)


Morning Parade - Headlights


Fucked Up – Year of the Tiger (12")



Hiem & Phil Oakey - 2AM (12")


Patrick Chardronnet - Karma (12")


Jef Barbara - Wild Boys (remixes) /EP/
CHLLNGR – Datter /EP/
Rachel Sermanni - Black Currents /EP/
Loki Starfish - Silence + Evidence /EP/
Maxence Cyrin - Eye Of The Storm - /EP/
The Wave Pictures - Salt /EP/
Part Time Heroes - Folded /EP/
I'm From Barcelona – Battleships
Saint Etienne – Tonight
Jack White – Love Interruption
Friends - Friend Crush
Joseph Arthur - Keep On Rockin' In The Free World
Bright Eyes - We Are Gonna Be Friends
Charleston - Piece By Piece
Albert Hammond Jr - Thirteen
Cobra Starship - The Future's So Bright
LostAlone - Do You Get What You Pray For?
Mount Eerie - Distorted Cymbals
The Werewandas - Dig My Grave

Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate