26. 3. 2012

Singles of the Week (13/12)

1) Still Flyin'- Travelin' Man
Zajímavá indie popová maxi formace Still Flyin’ se nám hlásí s novým materiálem v podobě singlu a desky. Založil jí v roce 2004 zpěvák a skladatel Sean Rawls, který už měl zkušenosti s předešlých kapel z města Athens (USA) kde působil. Poté se přestěhoval do San Francisca, kde založil právě Still Flyin´. V kapele prý působí momentálně dokonce 13 muzikantů , k tomu si přičtěte dalších 27 příležitostních členů z různých koutů světa. Mezi nimi se nachází třeba i Švédský interpret Jens Lekman, kterého si občas pozvou na jejich koncerty, celý seznam najdete na jejich facebooku. Debutovali v červenci 2006 s 6track EP Time Wrinkle, které potom vyšlo v srpnu pod stejným názvem jako album, kde je přidáno navíc dalších pět skladeb v různých dub verzích. Další deska přichází v roce 2009 pod názvem Never Gonna Touch the Ground. Zatím poslední album Neu Ideas pochází z minulého roku a to vyšlo rovněž ve dvou verzích, delší obsahuje totiž navíc různé remixy. Letos v květnu by mělo vyjít nové album On A Bedroom Wall, předcházet mu bude tento povedený singl Travelin’ Man, na béčku najdete ještě skladbu Plastic Heart. Vše vychází díky Highline Records, singl si můžete pořídit jako 7″ vinyl, minulý týden dostal i video podobu.



(7" vinyl - Highline / Pias)

2) Best Friends - Throwing Up /EP/
Anglický nezávislý label Art Is Hard, u kterého vydávají třeba Bos Angeles, Colours či The Black Tambourines, tento týden vytahuje z rukávu své další eso jménem Best Friends. Tato čtveřice ze Sheffieldu vznikla teprve loni, nejprve nahráli bezejmenné sedmipísňové EP, které otvírá skladba Surf Bitches. Již podle ní se dá poznat co má kapela v oblibě. Jejich pohodový surf/rock je slyšet i na jejich novinkovém EP Throwing Up. To obsahuje tentokrát písní šest, objednávat si jej můžete prostřednictvím zmiňované firmy, pokud zvolíte CD, dostanete k němu ještě jako bonus obsáhlý booklet. Celé si ho ovšem můžete poslechnout celé z jejich bandcampu.

(EP - Art Is Hard)

3) Lightships - Sweetness In Her Spark
Nový příjemný projekt sestavil bývalý basák a zpěvák známých Teenage Fan Club - Gerald Love. Nazval ho Lightships a v této kapele posbíral další zajímavé muzikanty. Kytary se ujal Dave McGowan, který taky jeden čas hrál s TFC, za bicí usedl Brendan O'Hare, ten bubnoval v TFC v jejich začátcích, baskytary se chopil Bobby Kildea, jenž dříve okusil hraní v kapele Belle & Sebastian, a nakonec tu máme jméno Tom Crossley, což je flétnista, kterého můžete znát hlavně s The Pastels či International Airport. Jak jste možná někteří poznali, je to čistě skotská záležitost z města Glasgow. Debutové album dostalo název Electric Cables a vyjde začátkem dubna. Ochutnávkou tohoto kytarového inteligentního popíku je skladba Sweetness In Her Spark, která vychází toto pondělí jako 7" vinyl. Nejprve se v lednu objevilo video k Two Lines, poté label Domino již v půlce února zveřejnil oficiální video právě ke Sweetness In Her Spark, které si můžete vychutnat. Ještě doplním, že na béčku najdete cover verzi původně od Moondog - Do Your Thing.

(7" vinyl - Domino)

4) Crocodiles - Sunday (Psychic Conversation #9)

(7" vinyl - Souteirrain Transmissions)

5) Rolo Tomassi - Old Mystics / Mesmerizer



(7" vinyl - Destination Moon)

P.S:

Killing Joke - In Cythera (12", CD)


Bear Driver - Big Love


St. Lucia (10")


Joywave - Koda Vista /EP/


Paperfangs - AAVVAV /EP/


Young Liar /EP2/


Veronica Falls - My Heart Beats (7")


The School - Never Thought I'd See The Day (7")


Decibels - The Lesser


Yppah - Film Burn feat. Anomie Belle


Lower Dens - Brains 10")
Eugene McGuinness - Shotgun
The Wild Mercury Sound - Slow
Poor Moon – Illusion /EP/
Retribution Gospel Choir – Revolution /EP/
Say Yes - Walkability /EP/
Memotone - Hands /EP/
Meridene - Derimene /EP/
Since Monroe - Lost Generation /EP/
Coasts - Stay /EP/
Mickey Newbury & Bill Callahan - Heaven Help The Child (7")
Diagrams - Antelope (Remixes 7")
Jamie N Commons - Devil In Me (7")
Dead Sea Apes - Astral House (CD)
Slow Club - The Dog
Plan B - ill Manors
Simone Felice - You & I Belong
Hatcham Social - I Look Like A God When You Dance With Me
Crushing Blows - Hiding Blows
The Manic Shine - My Woman
Gypsy Pistoleros - Livin La Vida Loca

Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate