30. 4. 2012

Singles of the Week (18/12)



Na úvod těchto singlů týdne musím poznamenat, že vycházejí dvě zajímavé EP od interpretů částečně v reedici. První kapelou jsou legendární The Cure v čele s Robertem. Nový label Sunkissed Records, který sídlí v UK totiž vydává 12″ vinyl s názvem The Balearic Sound Of The Cure. Na tomto vinylu najdeme celkem čtyři skladby. Otvírací Lullaby je zde ve 12″ Extended verzi, pokud pamatujete na jejich album z roku 1990 – Mixed Up, najdete tam právě tuto a ještě nádhernou Pictures Of You v Extended Dub remixu, ta se nachází na druhé straně jako úvodní. Hned za Lullaby na A straně najdete píseň The Blood, která vyšla v roce 1986 společně s Six Different Ways coby 7″ vinyl pouze pro Španělský trh a samozřejmě také na jejich výborné desce The Head on the Door z roku 1985. Poslední skladba Close To Me je zde také v jiné verzi (original extended 12″ version).


The Cure - The Balearic Sound Of The Cure (12")








(Sunkissed Recordings)

Druhá parta se jmenuje Band of Susans, ti jsou z NY a jejich činnost se ukončila v roce 1996. Po dvaceti letech jim díky Trace Elements Records vychází znovu v pátek digitálně EP Now, na něm najdete celkem 6 skladeb. Já jsem záměrně proto tyto díla nezapočítal do Top 3, jelikož si myslím, že tento prostor je vyhrazen především nové aktuální muzice.

Band Of Susans - Now /EP/



(Trace Elements Records)

1) Stay+ - Arem
Manchesterská dvojice Stay+ zde již zhruba před rokem vyhrála ještě pod názvem Christian AIDS stejnojmenným debutem. Název si museli pro porušení ochranné známky jenž má charitativní organizace Christian AID proto změnit. Od té doby Matt Farthing a Christopher Poole loni naservírovali ještě dvanáctipalec Fever a desetipalec Dandelion již u Ramp Recordings. Letošní rok zahájili únorovým hodně povedeným digitálním EP Fuck Christian AIDS, další měsíc přišel singl Guardian. Jejich doom wave/creep rave si můžete vychutnat na novém EP Arem, které vychází jako 12″ vinyl a digitálně. Když si koupíte desku, dostanete navíc kód k 18 minutovému filmu The Buzzer, který si můžete vychutnat pod tímto textem. Ostatně na video jak vznikal tento limitovaný vinyl v nákladu 144ks se můžete rovněž podívat, ta skladba co v něm hraje je dvojka Hush Money. Pětice skladeb stojí rovněž za pozornost: Call Him, Hush Money, Guardian, Arem a Dandelion Seed. Potěšující zprávou je, že tento projekt můžeme vidět naživo díky A.M.180 Collective v rámci festivalu Creepy Teepee, který se koná v Kutné Hoře v polovině července.




 






(12" vinyl - Ramp)

2) Airiel - Kid Games

Již skoro zapomenutá shoegaze formace Airiel z Chicaga přichází zhruba po pěti letech s novým materiálem v podobě EP. Vznikli již v roce 1997 pod vedením frontmana Jeremyho Wrenna. Tato trojka debutovala v roce 1999 nejprve s limitovaným sedmipalcem u labelu Roisin, nazvaném Shirley Temple Tidal Wave. Za jejich činnosti se u nich vystřídalo několik dalších členů, ovšem krom Jeremyho zůstali jen Andrew Marrah a Chase Johnson. Na svém kontě mají jinak pouze jedno řadové album z roku 2007, The Battle of Sealand vydaném u Highwheel Records. Dále vydali celkem 6 EP, za zmínku určitě stojí ty čtyři v rozmezí let 2003-4, která vycházela pod sérií Winks & Kisses. Nové EP vychází na prvního máje, jmenuje se Kid Games a najdete na něm celkem 4 písně samozřejmě zabalené v příjemném shoegaze kabátě. Otvírá ho skladba Funeral, ochutnávka Flashlight Tag je již asi měsíc k přehrání, jinak vše vychází u labelu Shelflife jako 12″ vinyl a samozřejmě digitálně.


(12" vinyl - Shelflife)

3) The Blanche Hudson Weekend - (Just Like) Susan George
Bronz tentokrát patří formaci z Leedsu, The Blanche Hudson Weekend. Tato pětka vznikla v roce 2009, v jejich hudbě se míchá příjemný indie pop spojený s nostalgickými kytarovkami z devadesátých let. Na svém dosavadním kontě mají jedno album You Always Loved Violence z října 2011 a trojici EP z období 2009/10. Zbrusu nový 7″ vinyl vychází toto pondělí na nezávislém labelu z Londýna Odd Box. Titulní skladba nese název (Just Like) Susan George, na béčku najdete ještě píseň To Be That Way Again. Ještě dodám, že ten příjemný hlas patří Caroline Mcchrystal, která mimojiné působila dříve v kapelách Pop Threat či The Manhattan Love Suicides.




(7" vinyl - Odd Box)

4) Fanzine - L.A.


(7" vinyl - Best Fit)

5) China Rats - To Be Like I




(EP - Once Upon A Time)

P.S:

Cut Your Hair - Utah in Pictures


Fire Through The Window - Long Gone


The Heartbreaks - Delay, Delay


The Beach Boys - That's Why God Made The Radio


Wax Idols - Schadenfreude (7")


oOoOO – Our Loving Is Hurting Us /EP/


David Lynch - Noah's Ark (Moby Remix 12")


Markovo - The Waver /EP/


Avicii – Silhouettes


Suzi Chunk - Look Back And Laugh (7")


Kwes - Meantime (12")
Bullion - Love Me Oh Please Love Me (12")
Suzi Chunk - Look Back And Laugh / Tripwire (12")
Get Cape. Wear Cape. Fly. - Daylight Robbery
Visions Of Trees - Turn 2U
Snow Patrol - New York
Sebastien Tellier - Pepito Bleu
One Night Only - Long Time Coming
Pound - Fool You
Shark - Kreegah!
4 Day Weekend - Ohio
King Electric - Out Of Reach
Etao Shin - Eureka
Your New Antique - Sirens
Saint Saviour - I Call This Home
The Counterpoints - Cold Sweat
Metric – Youth Without Youth
Edward Sharpe / The Magnetic Zeros - That's What's Up
Lower Dens - Propagation (10")
Bart Daventport - Someone 2 Dance (7")
The Babies - My Name / The War (7")
Raw Geronimo - Faustine / Magnetic Love (7")
Diagrams - Antelope (Remixes 7")
Feeder - Children Of The Sun (7")
The Superfreaks UK - Trampoline /EP/
Baskerville - The Plastics /EP/
Day Of Days - Chances Of Life /EP/
4ever1 - 4ever1 /EP/
Marriages - Kitsune /EP/
Dead Flamingoes - Habit /EP/

Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate