24. 6. 2013

Singles of the Week (26/13)

1) Sebadoh – Secret



Když mi někdo položí otázku: a kterou kapelu považuješ za zasádní v oblasti Indie Rocku? tak mu odpovím určitě Sebadoh! Jejich začátky spadají do roku 1986, kdy je založil dnes už známý muzikant, Lou Barlow. Ten začínal jinak svou dráhu v kapele Deep Wound jako kytarista již v roce 1982. Po jejich rozpadu už nastoupil coby basák v provařených Dinosaur Jr. Já osobně mám Sebadoh hodně rád, především jejich desky Gimme Indie Rock! a vůbec vše od roku 1991 (III, Bubble & Scrape, Bakesale...) Ze singlovek považuji za nejlepší především pecku Rebound, která pochází z roku 1994. Jejich zatím poslední řadové album The Sebadoh vyšlo v roce 1999. Ovšem v minulém roce se nám vrátila tato Americká trojka zničehonic s novým tajným EP Secret. To tenkrát dostalo podobu pouze digitální, nyní dostává přednost i ta fyzická jako desetipalec. Najdeme na něm celkem petici písní: Keep the Boy Alive, My Drugs, Arbitrary High, I Don't Mind a All Kinds. Vše jinak vychází díky labelu Domino, jinak jejich zbrusu nové album Defend Yourself by mělo vyjít 17.9.2013.


(10" vinyl - Joyful Noise)

2) Swiss Alps - Seersucker & Gingham



Z Philadelphie pochází poměrně nová parta, která si zřejmě oblíbila Švýcarské Alpy. Debutové eponymní EP je z března 2012 a najdeme na něm krom otvírací Riptide Lore celkem čtyři skladby. Jejich příjemný indie surf popík jste mohli zaznamenat i na dalším singlu Summershine a také na dalším EP z prosince. Z toho mi utkvěla v paměti především povedená Penpals, kterou jsem měl nasazenou v mé chart. Nový materiál kapely Swiss Alps se jmenuje Seersucker & Gingham a vychází také na kazetě coby EP. Titulní píseň dostala i video, toto EP si jinak můžete pořídit díky labelu Pyramid Lake.




(EP - Pyramid Lake)

3) The Octopus Project - Sharpteeth



Tento týden bodují především interpeti z USA, dalším takovým je kapela The Octopus Project z města Austin. Oni preferují především melodickou elektroniku a experimentální pop. Nejsou to ovšem žádní začátečníci, hrají již od roku 1999 a od té doby mají na svém kontě co vím 4 desky. Ta pátá by měla přijít 9.7.2013 pod názvem Fever Forms. Ta bude obsahovat celkem 12 písní, poslední Sharpteeth totiž vychází tento týden jak digitálně tak jako 7" vinyl. Obsahuje kromě otvírací ještě jeden remix a ještě skladbu Microchasm. Zatím je k dispozici na netu pouze ukázka, proto přikládám i živou verzi a také jejich poslední singl Whitby. Oficiální video by se snad mělo objevit toto úterý, dle facebooku.

Sharpteeth from The Octopus Project on Vimeo.





(7" vinyl - Peek-A-Boo)

4) David Kilgour and the Heavy Eights – Christopher Columbus




(7" vinyl - Merge)

5) Voltage Black - Get Your Iron Aligned





P.S:

David Bowie - Life On Mars? (40th Anniversary 7" Picture Disc)






Delorean - Spirit




The Young Knives - Oh Happinness (12")


Name The Pet - So Slow


Department M - The Second Prize (7")


Maps - A.M.A.


Joe Goddard – Taking Over


Palms - Palms /EP/


Temples - Colours To Life (7")


Boys Noize – Go Hard /EP/

Dexters - Start to Run (7")


Men's Adventures - Solitary Trip (12")


Tim Burgess - The Economy


Pylo - Enemies
ETML - Bind Me

Baby Alpaca - Wild Child /EP/


Fuck Buttons - The Red Wing (12")


Grass House - And Now For The Wild (7")
The Amazing Snakeheads - Testifying Time (7")
Calexico - Maybe On Monday /EP/
Snakadaktal - Hung On Tight
The Russian Futurists - Cochineal Red

Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate