12. 8. 2013

Singles of the Week (33/13)


1) Shinies - Tangle



Jeden z objevů loňského roku na Manchesterské indie scéně, kapela Shinies pro nás přichystala tento týden nový materiál v podobě EP. Tato čtveřice jinak debutovala 16. dubna 2012 povedeným sedmipalcem Shola / Pillow Talk jenž získal také v této pravidelné rubrice zlato. Poté kluci přidali v říjnu další Ennui / Eighteen, který sice žádný kov nezískal, ale ostudu rozhodně neudělal. Shinies hrají melodickou kytarovou muziku navazující na zlatá léta devadesátá. Vydávají u londýnského indie labelu Dirty Bingo, kde můžete znát ještě pár dalších interpretů jako Drop Out Venus, Men's Adventures, Woman's Hour či Novella. Novinkové EP se jmenuje Tangle a najdete na něm celkem čtyři písně: Taste, Salt, Plasticine a konečně Vitamins. Koupit si jej můžete jak digitálně tak fyzicky coby 12" vinyl, ten je ovšem v omezeném nákladu.


(12" vinyl - Dirty Bingo)

2) Bad Weather California - Back Seats



Z amerického Colorada pochází následující premiant, kapela Bad Weather California. Jejich první album Young Punks vyšlo v roce 2009, které doplnilo o tři roky později další s názvem Sunkissed. Oni sami jak píší na svém facebooku hrají power pop/bubblegum/punk. Jejich uplynulá tvorba abych se přiznal vůbec nevzala, jelikož je to hodně postavený do blues rocku. Proto mě celkem překvapilo jejich nové dílo vydané u labelu Fire Talk. Jedná se o digitální a kazetové EP Back Seats a čítá čtyři kousky. Už první ukázka, která projela netem Keep It Together má v sobě kytarovou psychedelickou chytlavou melodiku. Na závěr jen dodám, že tato čtveřice tuto kazetu vypouští v limitovaném nákladu 100ks.


(cassette EP - Fire Talk)

3) Public Service Broadcasting - Theme From PSB



Další zajímavý přírustek z Londýna se zformoval v roce 2009. Public Service Broadcasting tvoří dva členové J. Willgoose, Esq. a Wrigglesworth. Oni sami tvoří zajímavou kytarovou hudbu skloubenou s elektronikou, možná místy trochu připomínající Foals. Debutovali v srpnu 2010 na desetipalci nazvaném jednoduše One obsahující 3 skladby. Ta zavěrečná Theme From PSB totiž vychází právě toto pondělí jako singl. Já osobně jsem je poznal až loni na květnovém EP The War Room, které otvírá If War Should Come, ovšem známější je asi ta trojka Spitfire. V listopadu ještě přihodili další EP Everest a konečně letos v květnu jim vyšlo i celé album Inform - Educate - Entertain. Znát můžete také i letošní dubnový singl Signal 30 / New Dimensions In Sound, který tam také najdete. 7" vinyl Theme From PSB vychází pod labelem Test Card a kromě té titulní ho doplňuje ještě živá verze skladby Everest. V digitální podobě navíc získáte další tři remixy písně Theme From PSB.




(7" vinyl - Test Card)


4) Gap Dreams - Chill Spot




(7" vinyl - Burger)

5) Dumb - Retina




(Digital - One Beat)

P.S:

Tusindfald - Kys /EP/ (No.4 Single of the Week (19/13)



Shudder Pulps - Housebound (7")


Hockeysmith - Let's Bang (12")


Bloc Party - The Nextwave Sessions /EP/


The Vaccines - Melody Calling /EP/


The Proper Ornaments - Recalling


Marnie - The Hunter (7")


Beasts - Beasts /EP/


Zoon Van Snook feat Sin Fang - The Gaits


Four Tet - Kool FM (12")


Yolanda Be Cool – Sweat Naked /EP/




The Darcys - The River


The Sudden Death Of Stars - Supernovae / Goodbye


The Night VI - Still Thinking Of You /EP/


Mr. Oizo – Amicalement (12")


New Young Pony Club - Hard Knocks


TRASE - Electronic Rock (7")
Arctic Monkeys - Why'd You Only Call Me When You're High? (7")
Tree - Demons (ft. Beat Culture & Lena Kuhn) /EP/
Daft Punk – Lose Yourself To Dance
Stereophonics - We Share The Same Sun
Monosapiens - Love In My Pocket
Lulu James - Step By Step

Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate