2. 12. 2013

Singles of the Week (49/13)


1) Fanfarlo - The Sea



Londýnskou pětici Fanfarlo mám rád, vždy jsem si cenil jejich smysl pro melodičnost v jejich muzice. Jsou to prostě muzikanti se vším všudy, ve své hudbě používají mnoho nástrojů od violy, mandolíny, trumpety až po klarinet. Vznikly v roce 2006, musím také zmínit předchozí kapelu My Sad Captains z které přišly právě do Fanfarlo dva členové. Již debutový sedmipalec Talking Backwards vydaný u Fortuna Pop! ve mně nechal tenkrát mrazení po celém těle. Další singly následovaly o rok později (You Are One of the Few Outsiders Who Really Understands Us, Fire Escape). Prvotina Reservoir vychází v roce 2009 u Raffle Bat a sklízí pozitivní kritiku. Rok 2010 patřil několika singlům (Harold T. Wilkins, or How to Wait a Very Long Time, The Walls Are Coming Down, You Are One). O dva roky přicházejí z dvojkou Rooms Filled With Light, z něj můžete znát singly Replicate, Deconstruction či Shiny Things. Letos jsme se konečně dočkali nového materiálu v podobě EP The Sea. To vyšlo již digitálně v polovině října, ovšem tento týden vychází fyzicky jako 12" vinyl. První skladbou kterou jste možná zaregistrovali byla otvírací A Distance ke které bylo natočeno i video. Toto EP doplňují ještě skladby: The Sea, The Wilderness a Witchi Tai To. Vše vychází díky labelu New World Records i na cédéčku. Ještě doplním, že na příští rok je naplánováno již třetí album této indie popové formace s názvem Let's Go Extinct a mělo by vyjít 10. února.








(12" vinyl / CD - New World)

2) The Naked And Famous - I Kill Giants



Celkem už ohraná písnička v našich rádiích, ovšem určitě patří k těm povedenějším z dílny novozélandských The Naked And Famous, řeč je o skladbě I Kill Giants. Pochází z jejich stále aktuální dvojky In Rolling Waves. Sice si nejsem jist na 100% že tento singl skutečně vychází, ale z různých mých zdrojů se píše datum vydání právě na toto pondělí. Je k němu natočen i videoklip, jinak tato známá partička zde již získala zlatý kov se singlem No Way a nedávno taky stříbro s Hearts Like Ours.



3) Eyedress - Supernatural



Taneční projekt Eyedress je si myslím příjemným překvapením ze známého labelu XL. Skrývá se za ním chlapík Idris Vicuña pocházející z města Manila, které se nachází ve Filipínách. Ovšem není na to až tak docela sám, doprovází ho zpěvačka Skint Eastwood se kterou natočil letos desku Hearing Colors u labelu Beko. On sám jinak debutoval s eponymním mini albem v říjnu 2012. Škatulkovat tuto muziku se ani moc nedá, každopádně najdete v ní takovej mix downtempa, elektroniky i kapku witch house. Nové EP se jmenuje Supernatural a najdeme na něm celkem čtyři kusy: Nature Trips, Biolumine, Tokyo Ghost a No Competition. Mimo té poslední zmiňované, najdete právě všechny písně na Hearing Colors, k Nature Trips si můžete vychutnat i oficiální video.




(12! vinyl - Abeano / XL)

4) Major Leagues - Weird Season 








(10" vinyl, CD, digi - Major Leagues)

5) Skaters - Deadbolt






(7" vinyl - Warner Bros)

P.S:

Dan Croll - Home (Single of the week No.1 (46) only 7" vinyl)




(Digital - Decca)

I Break Horses – Faith (12")


Cloud - Cars & It's Autumn / Cherry Dip




No Joy - Pastel And Pass Out (12")




Cassels - Seasick

(Digital - Tip Top)

Loom - Lice (12")


Amber Run - Heaven


Circa Waves - Good For Me / Get Away (7")


Chvrches - Lies (12")






Soulmates Never Die - Nothing Hurt, Everything Was Beautiful /EP/


Jaakko Eino Kalevi - Dreamzone /EP/




Fake Club - Midnight At Koko


Nine Black Alps - Novokaine


Then Thickens - Restart Your Heart


The Luka State - Matter Of Time


Knocking Ghost - Fools


Glitches - RGB (cassette)


Naked (On Drugs) - Lee Ann's Skin (7")


D.I.O - 2013 /EP/


The National Pool - Better


Cocktails - Friday (7")


Low / Shearwater - Stay / Novacane (split 7")


Rosie Lowe - Right Thing /EP/


Gibson Bull - Skin And Bones /EP/


Glen Hansard - Drive All Night (12")


Daktyl & The Ninetys - 101 (10")


Kabanjak - Holy Night


Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate