16. 11. 2014

Singles of the Week (47/14)

1) Whirr / Nothing (split)



Spojení dvou zástupců nové vlny shoegaze scény, mají toto úterý venku čtyřskladbové splitko. Jedná se o americké kapely, Whirr a Nothing. První zástupce již zlatý kov obdržel za singl Junebouvier z roku 2011. Letos Whirr nelenili a nedávno v září jim vyšla druhá deska pod názvem Sway u Graveface Records. Druhý interpret se zde také objevil, když slíznul stříbro v roce 2012 za EP Downward Years to Come. Ti mají letos rovněž desku, ovšem u nich se jedná o debut, Guilty of Everything vyšla koncem února. Já si je nenechal ujít na nedávném koncertu u nás v Basement baru v Praze. Jejich hutnej špinavej shoegaze stál rozhodně za to i když lidí bylo poskrovnu. Nový 12" vinyl vydaný u labelu Run For Cover obsahuje čtyři pecky, přitom si každý střihne dvě. Pořídit ho lze v různých barevných provedení, desku produkoval zkušený Will Yip.




(Split 12" vinyl - Run For Cover)

2) Gagarin /EP/



Domácí interpret, který rád mixuje kytary s elektronikou, kapela Gagarin je zde konečně s novým eponymním EP. Jejich osmibitová elektroscreamo jízda, doplněná uřvaným vokálem Radima zní opravdu skvěle. Ostatně posoudit jste to mohli již na debutovém sedmiskladbovém EP LOVE z roku 2012. Tato havířovsko-pražská trojka vypustila právě své nové EP, kterou rozjíždí pecka Sklo. Celkově na něm najdete šest kusů, o vydání se postaral domácí DIY label Pure Heart. Za 50 kaček si ho můžete stáhnout digitálně z bandcampu, pro prvních 66 kupujících je připraveno i CD s limitovaným sítotiskem potisknutým obalem z tvrdého kartonu. Kdo to nestihne, tak nemusí brečet jelikož je prý v plánu druhá edice.




(EP - Pure Heart)

3) Diarrhea Planet - Aliens in the Outfield



A jdeme opět do USA, konkrétně v Nashville sídlí šestičlenná banda Diarrhea Planet. Jejich špinavej rock and roll existuje od roku 2009, kdy vyšlo EP Aloha! v reedici poté v roce 2011. V tomto období stihli ještě jedno EP Yama-Uba a taky celou desku Loose Jewels. Tu druhou I'm Rich Beyond Your Wildest Dreams jste mohli spustit kolem srpna 2013. Letos se kapela rovněž neflákala a připravovala nové EP s názvem Aliens in the Outfield. To je oficiálně venku právě toto úterý a vychází jako 10" vinyl u Infinity Cat Records. Najdeme na něm celkově pět válů: Heat Wave, Platinum Girls, Bamboo Curtain, Spooners a Peg Daddy.








(10" vinyl - Infinity Cat)

4) Nasty Little Lonely - Bad Jack and Other Stories



A teď už rychle taky na skok do Anglie, tam působí hodně zajímavá trojka Nasty Little Lonely. Na facebooku mají napsáno: Industrial-tinged post-punk noise rock. Takže máte určitě už jasno, jejich první singl Lizardbrain z června 2013 mnohé už napověděl. Debutové EP a omezené CD Son Of The Flies z letošního února obsahuje čtyři kusy a toto pondělí je zde další. Bad Jack & Other Stories otevírá pecka Bad Jack, na kterou se můžete mrknout, zbytek je na bandcampu a vydávají si to sami.




(EP - Nasty Little Lonely)

5) DMA’s - So We Know / Laced






(7" vinyl - Partisan)

P.S:

Big Ups​ / ​Washer (split 7") (No.1 Single of the Weeek 44/14)




(7" vinyl - Exploding in Sound)

-We-Are-Z- – Airbrush




(Digital - Sputnik)

I Know Leopard - Perfect Picture





Molly Nilsson - Sex (7")







NAVVI - // /EP/




(EP - NAVVI)

The Starlight Run - All This Summer /EP/



Devil Sold His Soul - Belong ╪ Betray








(12" vinyl - Basick)

Flyte - Light Me Up



Fairchild - Sadako /EP/



Dirt Dress - Revelations



Pulled Apart By Horses - Medium Rare /EP/



ODESZA - Say My Name (feat. Zyra) (Remixes)





As Elephants Are - Crown /EP/



City Reign – Disappear



Blood Lips - Brittle Bones /EP/





Dracula Legs - Sand to the Beach​ (7")



Paperwhite - Magic /EP/



Mont Oliver - 19 /EP/



A Plastic Rose - Move Islands



Fraudline - Another /EP/



Osca - Blood /EP/



Wolf Girl - Mama's Boy /cassette EP/



Noel Gallagher’s High Flying Birds – In the Heat of the Moment



David Bowie – Sue (Or In A Season Of Crime 10")




Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate