22. 12. 2014

Singles of the Week (52/14)


1) Hanba - Je to naopak



Musím přiznat, že na domácí HC/punk scéně mě dlouho nic nezaujalo, kromě jedný party. Pražská čtyřka Hanba, která vypustila koncem srpna své debutové EP IIII a poté skvělý květnový singl Mělký hrob byl předvěstí, že u nás vzniká něco co má hlavu a patu. Kapela se skládá z členů Pipes and Pints, Lahar, Repelent SS a dalších partiček, řev má na triku Milan Trachta alias Banán. Letos v polovině září natočila 10 svižných písní to celé pod názvem Silou Kovadliny, za mě patnáctá pozice v mé bilanci tohoto roku. Vše vydáno pod křídly Damage Done records za dohledu Dana Šatry ve Stereo Mysterio studiu. Nová skladba, Je to naopak byla nahrána během dvou hodin za pomoci Marie a Amáka. Video dělal Matěj Beran a v písničce hostuje Vašek Havelka z Please the Trees.
Stále kolem sebe slyšíme, že hrozbou pro tuto společnost jsou bezdomovci, sociálně slabí, přistěhovalci, Romové, lidé bez práce nebo třeba ti, kteří se opovažují zpochybňovat nesmyslné zákony. Že solidarita, touha nastavit férovější pravidla pro všechny nebo jen rozpoutat skutečnou diskuzi, jsou nebezpečnější než technokratická mašinérie, posedlost mocí, kontrolou nebo ziskem za každou cenu. Tahle skladba říká, že je to přesně obráceně a je vyjádřením naší plné podpory a solidarity všem, kteří se nevzdávají a věří, byť je to někdy velmi velmi těžké.






(Video - Damage Done)

2) Pampers – Right Tonight



Pořádnou dávku špinavýho garážovýho punku nám tento týden nabízí čtveřice z New Yorku, Pampers. Existují od roku 2011, kdy debutovali červencovým sedmipalcem Eruptions. Na triku mají taky stejnojmennou dvanáctiskladbovou desku Pampers (29.10/13). Nový 7" vinyl Right Tonight obsahuje čtyřku rozjetějších válů a koupit to lze prostřednictvím labelů In The Red a Midheaven.


(7" vinyl - In The Red US / Midheaven)

3) Deleter - Zweite Komposition



Čtveřice z amerického Minneapolis, Deleter hrající post punk má venku své další EP. Debutovali loni v dubnu deskou A/B Series, v tomto roce ještě přidali ještě EP 56789. Letos v listopadu přišla první várka čtyř skladeb na EP Komposition, doplňující svou druhou částí pod názvem Zweite Komposition. Opět čtyři písně: Stupid And Small, Secret Seas, Before I Go a Beaten With Legalese. Vše vychází digitálně u Land Ski Records a taky na limitované kazetě 77 kusů u labelu 25 Diamonds.




/EP and 77 limited cassettes - Land Ski / 25 Diamonds Label)

4) Ash Gale - Brave the Sea



Bývalý zpěvák Ash Gale australské formace, The Sundance Kids natáčí od roku 2013 své vlastní nahrávky v rytmu příjemného popu. První EP šestiskladbové Roll With the Gold vyšlo v polovině října si vydal sám. Tentokrát je zde nový materiál na kterém najdete tři nové skladby. Digitální EP Brave the Sea otevírá píseň Sing My Way, poté se rozjede All That We Are a celé to zakončuje Sweet Release Devour.


(EP - Ash Gale)

5) Big Noble - Stay Gold




(Video - Daniel Kessler and Joseph Fraioli)

P.S:

Mauracher & Sonia Sawoff - Sunbound




(Digital - Hooray!! Music)

Tiga – Bugatti




(Digital - Tiga Non Stop)

Poor Form - Boxed In (7")



No Distance Paradise - Stonehenge (video)



Alcoholic Faith Mission - Orbitor



Ixtahuele - Mareld (7")



Lich King - Do-Over /EP/



Slam - Reverse Proceed Interpretations Part 1



Marc Romboy - Iceland (New Interpretations)



Kim Gray - Santa Knows (I've Been Bad 7")



Ti Amo - Agus BP



Arndales - Regional Treasure / Padded Posts (7")
Fallen Angels - The Unguided /EP/
Factor G & Darkon – Jungle
California X - Hadley M

Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate