10. 11. 2014

Singles of the Week (46/14)


1) Pinkshinyultrablast - Umi



Shoegaze label Club AC30 se může pochlubit ve své stáji další zajímavou partou. Tentokrát jdeme do Petrohradu kde sídlí kapela Pinkshinyultrablast. Už jejich debutové EP Happy Songs for Happy Zombies s výbornou otvírací Blaster mě tenkrát příjemně překvapilo. To dávám fanouškům tohoto žánru rovněž k poslechu, jelikož si myslím, že stojí rozhodně za poslech. Ovšem od té doby tato pětice zřejmě pauzírovala, jelikož až letos přišel digitálně singl Umi z června. Skvělá zpráva přichází na datum 26.1.2015, to bude totiž k dispozici oficiálně debutové album Everything Else Matters. Pořídit si ho lze digitálně i na CD, no a právě skladba Umi dnes vychází podruhé - za mně zlato!




(Digital - Club AC30)

2) Communions - So Long Sun



Celkem nová formace Communions ze stále aktivního Dánského království v oblasti post punku je další naděje do budoucnosti. Jsou čtyři a svůj debut si připsala tato kytarovka z Kodaně koncem letošního ledna, když díky labelu Posh Isolation vyšel sedmipalec o čtyřech písní, Cobblestones. Zbrusu nový 7" vinyl So Long Sun společně se skladbou Love Stands Still si už můžete pořídit u známých Tough Love Records.




(7" vinyl - Tough Love)

3) Monogold - This Bloom



Toto úterý hlásí psychedelická popová trojka Monogold z Brooklynu konečně po zhruba třech letech nový materiál. Existují od roku 2006 a mají na svém kontě několik EP a celou desku z roku 2011. Ta vyšla v lednu pod názvem The Softest Glow a přehrát si jí můžete v klidu na jejich bandcampu. Aktuální EP This Bloom předcházela povedená píseň Holograms, která dostala i video, vychutnat si můžete i akustickou živou verzi. Dalších pět skladeb lze poslechnout zde, pořídit ho lze digitálně na jejich vlastní značce.







(EP - Monogold)

4) Veil Of Light - Pale Eyes



Přesuneme se do Curychu, kde nás obohatí rovněž post punková parta, Veil Of Light. No on je to vlastně projekt jednoho chlapíka, který si říká M, ovšem na koncertech na to není sám. Ten jinak míchá elektroniku s kytarami, takže prostě takovej cold wave. První šestiskladbové eponymní EP vydané na kazetě spatřilo svět loni na třetího máje. Další singl Cold Skin je tentokrát k dostání jako 7" vinyl přesně před rokem. Kapela jinak patří pod křídla švédského vydavatelství Beläten, která se pyšní nálepkou Post Avantgarde Pop. Nový materiál ve formě EP vyšel již v polovině uplynulého měsíce pod názvem Pale Eyes. Na řadu ovšem přichází fyzický nosič zvaný vinyl ve formátu dvanáctipalce. Všech šest kusů z toho pět mixů, si můžete prubnout pod článkem díky bandcampu labelu a taky mrknout na titulní track. Aby toho nebylo málo, tak je venku taky celá deska nazvaná "Ξ"




(12" vinyl - Beläten)

5) The Lucid Dream - Unchained



Anglická psychedelická čtveřice The Lucid Dream z města Carlisle pro nás tento týden připravila novinku v podobě dvoustranného singlu. Jejich začátky spadají do roku 2008, o rok později jsou venku první nahrávky. Další rok 2010 je konečně vydáno oficiální EP Erbistock Mill, které je k dispozici na 10" vinylu. Singl Heartbreak Girl je k mání přesně před třemi lety jako sedmipalec u Hay Holler Records - Jesus and Mary Chain by z něj měli určitě radost. Tato skladba se objevuje také na debutovém albu Songs of Lies and Deceit z července loňského roku (stream zde). Toto pondělí kapela vydává prostřednictvím labelů The Great Pop Supplement a Holy Are You singl Unchained, na béčku se nachází píseň Moonstruck ovšem v remixu (Eccentronic Research Council de-mix). Ta jinak již vyšla i jako samostatný singl v rámci Too Pure Singles Club společně s EribstockMill na 7" vinylu. Stejný formát má i tento materiál, na únor příštího roku je naplánováno také druhé album.



(7" vinyl - The Great Pop Supplement / Holy Are You)

P.S:

Y.O.U - Heavy Crown (CD single)





Fur Blend - Alley Pally





Shy For Shore - Steal my Car



GHXST - Galaxia /EP/



Shy Nature - Birthday Club /EP/





Kassassin Street - Centre Straight Atom



Get Well Soon - The Lufthansa Heist (10")
stream

Blood Moon - Cosmic Sands /EP/



Jon Hopkins - Asleep Versions (12")







Belle Ghoul - Rabbit's Moon & Doomsday /EP/



Vaughty - One Way To Nowhere



The Brian Jonestown Massacre - +- (10")



Kasabian - Stevie (10")



The Smashing Pumpkins - One and All



Happy Meals - Apéro /EP/



Eaves - As Old As The Grave (7")



Beautiful Boy Bodies / Kids In America (7")
Julie Byrne - Melting Grid / Emeralds (7")
The Human Hearts - Loyal Opposition (7")
The High Learys - Clear My Mind (7")
Nick Cave & The Bad Seeds - Give Us A Kiss (10")
Frauds - Some Other Lover



Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate