29. 12. 2013

Singles of the Week (1/14)



1) Poliça - Spilling Lines



První zlatý kov v této rubrice za rok 2014 si odnáší projekt z města Minneapolis, Poliça. Ovšem musím také podotknout, že tentokrát je várka singlů které tento týden vycházejí opravdu chudá. Hlavními tahouny této art popové kapely jsou zpěvačka Channy Leaneagh a producent Ryan Olson. Při živých vystoupení je doprovází ještě další tři muzikanti. První singly Lay Your Cards Out, Dark Star a Wandering Star najdete na jejich debutovém albu Give You the Ghost z roku 2012. V říjnu minulého roku jim vychází u labelu Mom + Pop druhá deska Shulamith. Z ní pocházejí singly Tiff, Chain My Name a konečně Spilling Lines. Tento singl totiž vychází digitálně toto pondělí i ve verzi EP na kterém najdete remixové verze ke skladbám Chain My Name a Rape Chain My Mane.




(EP - Memphis Industries)

2) Lothus - Reconstruktions




Fernando G. Juárez alias Lothus je šikovný chlapík pocházející z Argentiny. Jeho první krůčky na poli elektronické hudby spadají do roku 1998, kdy začal spolupracovat s různými interprety. Pod hlavičkou Lothus debutuje v roce 2004, kdy mu vyšlo album Desert of Frequencies. Další Fernanda práce je třeba živě nahraná deska z roku 2006 či o dva roky později EP A Kind of Hypnotic Weapon. Tentokrát se nám vrací se znovuvydaným materiálem nazvaným Reconstruktions. Jedná se o sedmipísňové remixové EP opět v duchu dark ambientní muziky. Vše vydává domácí nezávislý label Abstrakt, který je zaměřen právě především na minimalistickou ambientní elektroniku. Pokud se zajímáte o tento druh hudby, určitě zkuste právě tento label třeba na jejich bandcampu.




EL HOMBRE ATOMO from LOTHUSmusik on Vimeo.
(EP - Abstrakt)

3) Matrix & Futurebound - Control (feat. Max Marshall)



Drum and bass dvojka Matrix & Futurebound je určitě hodně známá fanouškům z tohoto ranku muziky. Jamie a Brendan se zformovali v roce 2005, na svém kontě mají sice pouze jedno album Universal Truth z roku 2007. Ovšem jak to tak bývá v taneční sféře, přednost mají singly a remixy. Těch má tato anglická dvojice dostatek, především se to týká remixů. Já dodnes mám v lásce jejich verzi American Beauty, kterou vkládám níže.
Novinkový singl se jmenuje Control a zazpívá si v něm zpěvačka Max Marshall. Je to sice komerčnější nahrávka, ale hold nedá se nic dělat. Singl vychází digitálně u 3Beat Productions.




(Digital - 3Beat Productions Ltd)

4) Blade Killer - On The Attack /EP/



5) Jazz Spastiks - The Rhythm (feat. C-Dash) /EP/



After the Deadline:

Codist - Vantage /EP/


Slurr - Solo Colored Euphoria /EP/


Fluffer - Aztec


Yourself In Peace - Laudanum /EP/


Mint Royale - Ring (feat. Willem Dafoe - edit)


Subsonic Voices - Primitive Shambles (12")


I Kill Giants - No One Will Ever Leave You /EP/





Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate