10. 6. 2016

Singles of the Week (23/16)


1) Eagulls - Velvet



Již !šestý! singl týdne uděluji kapele Eagulls z anglického Leedsu. Vše začalo výborným sedmipalcem Council Flat Blues / Acrostical v únoru 2011. Tato progresivní punková pětka tenkrát natočila své debutové eponymní album, které vyšlo pod křídly Partisan Records v březnu 2014. To se stalo také mým jasným albem roku, fláky jako Nerve Endings, Tough Luck, Possessed nebo Opaque rozhodně patří k tomu nejlepšímu v tomto období a také jsem je ohodnotil zlatem. Vokál George Mitchella, nabroušené a momentálně spíše zvonivé kytary této party si totiž jen tak nespletete. Letos 13/5 vyšlo nové druhé album Ullages a pro mě se stalo tak trochu zklamáním. Eagulls se zřejmě inspirovaly The Cure a dalšími post punkovými interprety, což zapříčinilo, že jejich původní dravost i nasranost se vytratila. Samozřejmě chápu, že každá kapela se chce někam posunout, vzpomínám třeba na The Jesus and Mary Chain kdy po rozjetém Psychocandy přišla změna v podobě krásného uvolněného alba Darklands, ale to byla trošku jiná liga... Ullages ale furt nemůžu nějak zvlášt chválit, Lemontrees, My Life In Rewind, Aisles, Euphoria a hlavně "Velvet" ovšem považuji za (jen) příjemné osvěžení. Určitě si Eagulls dvojkou zvýší svou fanouškovskou základnu, jelikož současný post punk frčí. Jen mi to připadá, že to kapely s těmi vlivy někdy přehánějí a ani netouží být svoji i originální. No nic, každopádně tento týden se objevilo právě ofi video k nejlepšímu songu z této řadovky - Velvet.


(video - Partisan)

2) School '94 - Bound



Švédské vydavatelství Luxury mám rád (Westkust, The Sun Days, Makthaverskan, Alpaca Sports...). Zaměřuje se především na melodický kytarový pop, který produkuje i čtveřice School '94. Již jejich debutové šestiskladbové EP Like You z prosince 2014 zaznamenalo poměrně pozitivní ovace u posluchačů. Novému materiálu v podobě EP Bound předcházel singl Common Sense, zbylých 5 písní ovšem rovněž stojí za poslech. Jo ještě můžete pod čárou taky prubnout kolegy z Malmö Hater, kterým právě vyšlo EP Radius


(12" vinyl - Luxury)

3) Glacier Veins - Clear Your Head



Tento týden v neděli vydává americký label Roland Records kapele Glacier Veins svůj debut. Jejich emo dream punk jste již mohli zaregistrovat na povedeném splitku společně s Quieter letos v březnu. EP se jmenuje Clear Your Head, k dispozici by mělo být také limitované vydání kazet.




(cassette EP - Roland)

4) Salt Rush - Carry On




(digital - Pedigree Cuts)

5) Night Owls - Informaldehyde


(EP - Till Deaf Do Us Party)















P.S:
vinyl:
False Advertising - Give It Your Worst (7")
EPs:
Near Complete Figures - Destroy Your Dreams /EP/
Waco - Uprise /EP/
Surf Vampires - Cohabitation /EP/
Vox Celeste - Psych Pop Depression /EP/
digi single, video:
WALL - Milk
HUSH! - Teenage Weekends
Beach Baby - UR
Lazy Legs - Open
Panda Riot - June 20th
Toothless - Palm's Backside
Terminal Gods - Discovery
City Calm Down - Border On Control
Merchandise - Flower of Sex
Whales & This Lake - Right Hand Finger
Graveyard Club - Nightcrawler
Fred V & Grafix - Like The Sun
MØ - Final Song
Metronomy - Back Together
Magic Wands - Himalaya
The Cakekitchen - Tomorrow Came Today
The Stone Roses - Beautiful Thing
Živé kvety - Nové poschodia









Žádné komentáře:

Category

Search my blog

Archiv blogu

History my chart

1981-1987 :Top 20

1988-1991:Pauza

(pouze Bilance + Singly měsíce)

1992-1998:Top 20

1999-2002:Top 20,Top 35,Top 50

2003:Top 20 1 za 14 dní

2004:Top 25

2005:Top 30,Top 40

2006-? Top 50

Favorite posts

Pravidelní čtenáři

serbachart

serbachart
My personal chart ©Eduard Serba Serbousek

Translate